perjantai 18. marraskuuta 2016

Suomen kädentaidot-messufiilistelyä tuoreeltaan


 Saavuin juuri kotiin Tampereen kädentaidot messuilta onnellisena ja rutkasti köyhempänä. Olipa taas kivaa ja koko päivähän siinä taas meni. Paikalla oli lähes 700 alan yritystä ja kävijöitä kiitettävä määrä, jonka ikävä kyllä huomasi jo kilometrejä ennen  messukeskusta. Viimeisen kilometrin ajamiseen kului puoli tuntia.

Näytteillepanijat ja yritykset olivat suurilta osin samoja kun viime vuonna ja jopa samoilla paikoilla, joka teki suunnistamisesta helppoa. Toki mukaan mahtui uusiakin yrityksiä.Suomi 100-vuotta sukkakilpailun satoa sekä Lankavan ihania virkattuja käsitöitä.                                                                 (Fridas corner)


 
Tänä vuonna korut olivat jälleen kovassa huudossa, varsinkin erilaisilla naamoilla varustellut. Hauskoja ne olivatkin, minä ostin alla olevia korvakoruja, joissa oli aidot kuivatut kasvit sisällä. Hienoa kun tämä kasvien prässäily nostelee taas päätänsä! Ostin myös miehelleni joululahjaksi Darth vader:in naamalla varustellun solmioneulan.

(Mariel design ja Anna pusu)

Rakastamiani nostalgiakuvia oli myöskin runsaasti. Ja mikä ilahduttaa kovasti maatalousalan opiskelijaa oli se, että pieniä maatalousyrittäjiä oli runsaasti. Suomenlampaan ja kainuunharmaksen villoja ja taljoja, kanan höyheniä, alpakkalankaa, poron taljoja, yms. (kuvassa vuonue ja viipsinpuu)Heijastimet olivat ehkä se kaikkein vahvimmin läsnäoleva tuote. Kaikennäköisiä tuli vastaan, tässä alla oma suosikki varusteltuna perinne kuvioilla. (Kirjosilta)Loistavia kierrätys ideoita bongasin myös. Yllä on auton sisäkumista ja turvavöistä tehty laukku, joita oli erikokoisina ja muotoisina (Asmi). Alla on vanhat ristipisto- ja kanava-työt käytetty uudelleen laukkujen koristuksena.


Olipa aikaa jäädä muutamalle työpajallekin. Tässä askarrellaan tonttuja Suuri käsityö-lehden työpajassa.


Sitten vähän messusaaliin esittelyä. Kankaita ostin kolmea erilaista Ommelliselta sekä Verson puodilta. Neljä kerää alpakka-sukkalankaa ja neljä kerää laamalankaa, kaikki  8 kerää 20 euroa! (Käpysen, Ikasyrin ja Kerän yhteiskoju). Paapiilta pipotupsuja, villakamarilta merinovillatopseja, kaksi kerää hamppulankaa sekä vähän heijastinlankaa lLankavalta, joltain herttaiselta mummolta vanhaa helmapitsiä neljä metriä.

Ostin myös valmiita tuotteita käsityöläisiltä. Korujen lisäksi kukkaron, ponnareita, kalan-nahka korkinavaimen, piparimuotin, sheivaussaippuaa, kassillisen ruokaa sekä aivan ihanan kirkommenot pellavamekon Mummadesignilta joka tulee myöhemmin postissa sillä sitä pitää hieman muokata vartalolleni sopivammaksi.

Vielä kerkeää siis viikonloppuna vierailemaan messuilla ja tekemään vaikka joululahjaostokset valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti