tiistai 31. lokakuuta 2017

"Opintomatka" Kataloniaan


Maanantai aamuna varhain kolme viikkoa sitten  oli Helsinki-Vantaan lentokentällä 39 päinen joukko innokkaita opiskelijoita lähdössä Barcelonaan opintomatkalle. Ensimmäinen stoppi Barcan päässä oli maatalouspuisto Park Agrari, joka sijaitsee aivan keskustan kyljessä, läpi virtaa llobregat joki, joka mahdollistaa rehevät viljelykset. Alueella viljellään mm. artisokkaa, salaatteja, hedelmiä sekä suojellaan lintuja ja villisikoja. Puisto on jatkuvasti poliittisten selkkausten alla ja uhkana on, että kaupungistuminen vie alueen kokonaan. 

Park agrarin jälkeen tehtiin lyhyt bussikierros Barcelonassa ja suunnattiin sisämaahan Leridan maakuntaan. Siellä majoituttiin upeaan luostarihotelliin Monestir de les Avellanes, jonne olisin jäänyt pidemmäksikin aikaa. Luostaria ylläpitivät katoliset marista munkit ja tilalla viljeltiin viiniä, joka oli erinomaista.  Ei liene yllättävää että maaseutu matka oli reissun parasta antia minulle ja nautin kerrassaan täysin rinnoin.

Tämän kuvan nappasin aikaisin aamulla huoneeni ikkunasta kun aurinko rupesi jo heijastua horisontissa. Viiniköynnökset ympäröivät luostaria ja ympäristö oli kerrassaan viehättävää, viheralueet hyvin hoidettuja ja katolisia alttareita saattoi löytää ihan metsästä.Ruokakin luostarissa oli oikein maittavaa viinin kanssa.
Kävimme vierailulla lähistöllä vuohenmaito-tilalla jossa valmistettiin juustoja, saimme tietenkin maistella niitä oluen kera ja kyllä oli ihania, suolaisia juustoja, täältä nappasin tuliaiset suomeen. Seuraavaksi suunnattiin taas Barcelonaan les Rambles köysiradalle, josta avautui upea maisema kaupungin ylle.

Vierailimme myös aquarium- akvaariossa, joka oli hyvin samantyyppinen kun Helsingin sea-life.Kauppahallissa oli ihania herkkuja tarjolla ja ruoka sekä viini kyllä maistuivat muutoinkin. Välttelimme suurempia ihmismassoja sillä kataloniassa oli juuri tuolloin paljon levottomuuksia itsenäistymis-yritysten johdosta.
Kerettiin sitä muutamaan kertaan rannallekin löhöilemään ja uimaan, ilmat nimittäin suosivat meitä ja kaikki viisi päivää oli sen 22-25 astetta lämmintä ja aurinkoista. Näillä on hyvä suunnata kohti talvea. Viimeisenä päivänä kävimme Park quellin puistossa, josta aukeni niinikään huikeat näkymät Barcelonan ylle. Puisto oli täynnä Espanjan -jos voi sanoa- kansallisarkkitehdin Gaudin luomuksia. Pakko oli mielessä verrata meidän arkkitehtuuriin ja jos nyt nimeän suomalaisen suuruuden Alvar Aallon, voin rehellisesti sanoa että ne edustavat vastakohtia. Suomalainen arkkitehtuuri on suoraviivaisen yksinkertaista kun taas Gaudin työt hyvin monimutkaisia ja muotoisia.


Matka huipentui viimeiseen illalliseen Poble Espanyolissa- pienessä flamengo-ravintolassa. Illallisen jälkeen saimme nauttia aivan huikeasta flamengo tanssi esityksestä. Se teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen ja ikuisen lämpimän muiston.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti