sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Ahvenanmaan kierros


Pitäisi näitä matkoja päivitellä ennen uusia. Keväällä tuli käytyä Lontoossa, siitä voisi jonkinnäköisen yhteenvedon tehdä, mutta tähän väliin tuoreemmassa  muistissa oleva heinäkuinen ahvenanmaan kierros. Alla olevasta kartasta näkyy saarikierroksen yöpymiskohteet, ensimmäiseksi suunnattiin Eckeröön siis ja siellä yövyttiin oikein mukavalla Söderhagen camping-alueella pienessä huoneistossa. Paikka oli oikein lapsiystävällinen leikkipaikkoineen ja rantoineen.
Eckerössä kävimme metsästys ja kalastusmuseossa , jossa oli esillä myös entisaikojen käsitöitä. Museo sijaitsi upealla paikalla vierassatamassa. (ensimmäinen kuva).
Eckerössä sijaitsee myös upea hienohiekkainen uimaranta degersand. Eckeröön matkaaville pitäisi aina kertoa, että paikassa ei ole ruokakauppaa, eli ruuat kannattaa ostaa Maarianhaminasta. Muutamia ravintoloita onneksi on, joten nälkiintymään emme päässeet.

 Seuraavaksi suunnattiin Isaksöhön, Getaan, tämä ajomatka oli upea, omenatarhoja toisensa perään (aivan kun olisi Toscanassa ollut viinitiloja), eläintiloja, vanhoja kirkkoja ja rakennuksia. Majoituimme aivan ihastuttavaan pieneen kalastajamökkiin merenrannalle8kuva alla), mökki oli täydellinen meidän makuumme, pieni ja vanha. Ilmat suosivat ja saimme nauttia auringosta, syödä ulkona ja saunoa.

Getassa oli hienolla paikalla ravintola Soltuna (yllä olevat kuvat), jossa oli maittava ruoka, mutta hinnat huimasivat päätä. Ahvenanmaa oli kaiken kaikkiaan hintatasoltaan kallis.
Getasta kun lähdettiin tulemaan alaspäin takaisin niin poikettiin taffelin tehtaanmyymälään, Kastelholman linnaan  ja Maarianhaminaan.Linna oli lapsille jännittävä kokemus ja viereisen talonpoikaismuseon lampaat.


Äitin toiveena mentiin syömään linnan viereiseen Michael Björklundin Smakbyn ravintolaan. Ruoka oli oikein maistuva ja paikanpäällä oli itse Björklund keittiössä hääräämässä.
 Maarianhamissa pyörittiin lähinnä keskustassa ja yhden kattavan lankaosaston onnistuin löytämään pääkadulta yllä olevasta liikkeestä, kuitenkin ahvenanmaalla on paljon lammastiloja joilta kannattaa  lanka ostaa suoraan.
Matkalla viimeiseen kohteeseen Lumparlandiin Svinö campingiin oli limonadi tehdas amalias, josta sai ostettua mukavasti tuliaiset kotiin.Paikallisen Stallhagen olutpanimon tuotteitakin tuli ostettua tuliaisiksi.

Kaiken kaikkiaan ahvenanmaa on vierailun arvoinen kohde, mikäli pitää pienistä ja maanläheisistä paikoista. Matkat on kätevät laivalla ja autolla kulkea, saari sen verran pieni ettei sen kiertämiseen montaa päivää kulu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti