tiistai 14. helmikuuta 2017

Neuleleirillä opin stickaamaan

 Blogi hiljaisuutta on taas kestänyt, olen yrittänyt olla tekemättä mitään "ylimääräistä". Neulonut toki olen, sehän ei ikinä ole ylimääräistä, mutta blogin kirjoittaminen vie aikaa muulta kivalta.

Olin viikonloppuna neuleleirillä Klaukkalassa. Tai siis sticklägerillä tarkemmin sanoen ja täytyy kyllä sanoa, että olipa ihanaa. Leiri kesti torstaista sunnuntaihin. Olin hyvin ennakkoluuloinen mennessäni, sillä olin havainnut että leirillä enemmistö on ruotsinkielisiä ja oma ruotsinkielentaitoni on vähintäänkin ruosteessa, tuskin olematon. Hyvin siellä pärjäsi kuitenkin suomellakin. Vaikka ruotsia kyllä puhuttiin.

Leirillä neulottiin aamusta iltaan tai oikeastaan yöhön. Aamulla kun sain silmäni auki, näin jonkun neulovan aamupalapöydässä, yöllä istuin viimeisten joukossa neulomassa. Sitten syötiin. Neulottiin ja syötiin, neulottiin ja syötiin, neulottiin...syötiin. Tajusit varmaan jo. Kyllä sitä hieman juotiinkin.

Myös lankakauppa Snurre oli osallisena sillä tavalla, että toivat ihania lankoja meille myyntiin, eikä niitä voinut vastustaa. En ole ikinä käynyt heidän kivijalkakaupassa, mutta tämän vierailun jälkeen on kyllä käytävä.

Lauantaina Iina Tainiola piti meille kurssin Lyhennettyjä kerroksia ja huiveja, joka innosti minutkin neulomaan huivia. Se on pian valmis, täytyy piakkoin esitellä harjoituskappale.

Täytyy jatkossakin osallistua tällaisille leireille, oli sen verran rauhallinen ja seesteinen viikonloppu, että kyllä teki hyvää. Ja ennen kaikkea sai neuloa aamusta iltaan!


Leiri järjestettiin kauniin Valkjärven rannalla vanhassa maalaistalossa, talo oli upea.
Alla hieman Snurren ihanuuksia.




 Nämä langat otin huostaani.




Olin ottanut sukset mukaan ja järvellä oli hyvät ladut sekä retkiluistelurata.
Yksi kurssilaisista oli chi ball-ohjaaja ja piti meille muutaman tunnin sitä neulonnan lomassa, erittäin hyvää taukojumppaa kropalle.



Toinen kurssilainen oli ottanut mukaan vyyhdinpuut ja kerijälaitteen, oli muuten niin hyvät kapistukset, että heti maanantaina kävin ostamassa omat :)
Sain myös kokeilla minipyöröpuikkoja, olivat veikeä tuttavuus. Helpompi kuljettaa mukana.



 Talossa oli upeat kakluuniuunit joka huoneessa.
Alla on omat kasvivärjätyt langat, joista tein leirillä lapaset. Fiilistelykuvia olisi ollut neulojista, mutta unohdin kysyä julkaisuluvan niin jätetään ne omaan arkistoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti