perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pärnu parissa päivässä

Kotiuduttiin eilen illalla 3 päivän Viron Pärnu reissulta. Lomailu alkaa käymään pikkuhiljaa työstä lasten kanssa. Onneksi kohta pääsee lepäämään töihin :) Lähdettiin matkaan ystäväperheen kanssa suurin rantalomaodotuksin. Rantaloma jäi kuitenkin hieman haaveeksi sillä vaikka ilma oli aurinkoinen ja suhteellisen lämmin niin tuuli oli tasaisen kova ja liian viileä että olisi tarjennut pidempään oleskeluun rannalla. Se romutti kuvitelmaa rennosta rantalomasta ja kaikkihan tietää miten rentouttavaa voi olla loma pienten lasten kanssa kaupungissa. 

Lohtua toi kuitenkin kivat pienet putiikit ja halpa ruoka ja juoma.
Kaupunki itsessään on kaunista katsottavaa, sekoitus uutta ja vanhaa. Ihmiset ovat, no, virolaisia, hieman  tympeitä eivätkä niin kovin palvelualttiita.









Käsityöputiikkeja oli paljon, keskusta alue oli käveltävissä ja käsitöö- nimissä kulkevat liikkeet pullistelivat käsitöitä ja usein niissä oli omat lankahyllynsäkin.

yllä kolme karu kaubamaja joka sijaitsi Supeluse-kadulla.


Yllä oleva käsityökauppa oli Ruutlilla ja alla oleva kangaskauppa Ruutlin sivukadulla. Kankaita oli suuret määrät, mitään en kuitenkaan ostanut.

Käväisin myös muutamassa käsityökaupassa ostoskeskuksessa, Portartur 2 ja kaubamajakas (Riian maantien vieressä, keskustan ulkopuolella) mutten ostanut niistäkään mitään.


 Ruutli-pääkadulla oli monta lanka ja kangaskauppaa jotka löytää suhteellisen helpolla, hinnat vähän halvemmat kuin Suomessa, yksi kauppa saa suositukseni, seuraavat kuvat alla, Longasuudio kauplus, Ruutli 37, ostin sieltä Rowanin kerät 1,25 euroa kappale ja neljä turkistupsua 10 eurolla. Myyjä auttoi hyvin kun pyysi apua.


 




Ruoka ja juoma oli kuitenkin positiivinen yllätys, Pärnussa on paljon kohtalaisia ruokapaikkoja ja hinnat selkeästi kotimaata halvempia. koko perheen ruuat ja juomat 30 euron tuntumassa.
Steffani pizza tuntui olevan suosiossa, sillä sinne jonotettiin, ruoka siellä oli ihan syötävää.

Cafe xs Munga-kadulla oli myös käymisen arvoinen paikka sekä tämä alla oleva ravintola kohvik Supelsaksad jo sisustuksen vuoksi. Kuitenkin suuri ruokaelämys jäi taas kerran täyttymättä, johtuuko lie siitä että olen kokin ja keittiömestarin tytär ja parhaimmat makuelämykset saakin usein tuttujen patojen ääressä.



Guesthouse hotelli oli hyvä vaihtoehto lapsiperheelle, oli keinut ja hiekkalaatikko, aidattu piha ja grilli, kuitenkin sänky oli kova ja tyyny vielä kovempi, sillä olisi voinut tappaa jonkun jo kevyellä heilautuksella. Kun olisi nukkunut jälkiuunileivän päällä. Jostain kai pitää joustaa jos haluaa päästä edullisesti, tällä kertaa se oli yöunet :D

Viimeinen vinkki Pärnun matkaajalle taxista. Ensimmäinen taxi matka maksoi 6,5 euroa (gto takso). Tällainen kortti saatiin käsiin toiselle matkalle ja sitten ei muuta käytettykään. Kaikki matkat (meillä oli matka hotlalta keskustaan 4 km) maksoivat 3,5 euroa/ suunta, piti vain soittaa tähän numeroon. Joka kerta taxikuski yritti kuitenkin laskuttaa enemmän, mutta kun mainitsi 3,5 euroa niin tyytyivät siihen. Olihan meillä matkassa myös oma auto, mutta parkkimaksut keskustassa olivat kalliita ja Virossa promilleraja on 0,0, joten ruokakin olisi pitänyt nauttia ilman viiniä, eihän se käynyt.

1 kommentti:

  1. Kiva postaus ja kauniit kuvat.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista