maanantai 21. maaliskuuta 2016

Yrteille amppelit (+ohje)

Meillä on hartaudella kasvatettu basilikaa. Pojat isänsä kanssa siemenestä asti, vesiviljelyllä, kolme kuukautta siinä meni ja nyt oli aika siirtää ne multaan ja keittiöön patojen ulottuville. Meillä on kuitenkin vanhan talon keittiö eli iso huone, mutta vähän säilytys- ja tasotilaa. Yrtit piti saada ilmaan ja amppeleilla se onnistui. Helppo vartin homma kuteesta.

Tässä ohje helppoon amppeliin (harmaa amppeli):

Leikkaa 8 yhtä pitkää kudetta. (esim. 3 metriä)

Sido langoista yksi iso perus-hevosenhäntäsolmu jättäen pieni häntä.

Sido aina kaksi vierekkäistä narua yhteen hevosenhäntäsolmulla 10 cm päähän aloitussolmusta. (Eli yhteensä neljä solmua)

Ota vierekkäisistä pareista yhdet langat ja solmi ne yhteen hevosenhäntäsolmuilla 10 cm päähän edellisistä solmuista. (Ja taas neljä solmua)

Niputa amppeli kiinni vielä hevosenhäntäsolmulla ylhäältä ja ripusta.Valkoinen amppeli on pikkaisen erilainen, ohje:

Leikkaa 4 yhtäpitkää lankaa. (esim. 6 metriä)

Ota langat kaksinkertaisina käteen ja solmi ne Josefiinan solmulla yhteen, solmusta lähtee nyt 8 lankaa neljään eri suuntaan.

Solmi vierekkäisistä pareista yhdet langat yhteen hevosenhäntäsolmulla 10 cm päähän Josefiinan solmusta, toista 3 kertaa. (solmuja on yhteensä 4)

Solmi vierekkäisitä pareista yhdet langat hevosenhäntäsolmuilla yhteen taas 10 cm päähän edellisistä solmuista ja toista taas 3 kertaa.

Solmi kaikki langat yhteen ylhäältä hevosenhäntäsolmulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti