lauantai 15. heinäkuuta 2017

Juhannushäät






Luikahdettiin miehen kanssa salaa vihille juhannuksena. Kyllä lähimmät ihmiset tiesi ja muutamat pääsivät ihan kirkkoon todistamaan toimitustakin. Kirkkona toimi vanha keltainen puukirkko Nurmijärvellä. 

Häät olivat meidän näköiset, vaatimattomat bileet. Hääbudjettimme oli 500 €, mutta se taisi ylittyä 200 eurolla. Ruuat valmisti ja maksoi vanhempani (n.300 €), tarjolla oli kolmea ruokaisaa salaattia sekä yöruuaksi texmex lasagne. Jälkiruokana pannacottaa ja anopin valmistamaa Brita-kakkua, harmi kun en ottanut ruuista kuvia, ne olivat kyllä ihan ensiluokkaisia. Kuvaaminen unohtui muutenkin siinä hässäkässä. Panostimme ruuissa kotimaisiin raaka-aineisiin ja ruokaviinitkin ostimme suomalaiselta Rönnvikin tilalta. (Suosittelen maistamaan Kostian kutsu-kuivaa mustaherukkaviiniä.) Miedot alkoholijuomat haimme Viron laivalta ja niihin upposi suurin osa budjetista, loput menivät paljuun, joka oli vuokralla 4 vuorokautta.

Vietimme hääjuhlaa juhannusaattona kotonamme, olimme laittaneet ystäville kutsun tulla juhannusjuhliin ja yllättävän moni tulikin paikalle, vieraita oli yli 40. Olimme kattaneet pöytiä sekä ulos että sisälle, sillä ilma oli vaihteleva niin kuin arvata saattaa. Pöytäliinoina toimi vanhat pitsilakana kapiot sekä koristelut olivat tehty luonnonmateriaalein niittykukista ja juhannuskoivuista. Hääkuvat otti isäni harjoittelupaikkani lypsykarjatilan laitumella.

Miehelläni oli perus mustapuku, joka on on ollut yllä hautajaisissa ja ristiäisissä, minä taas olen löytänyt vanhan häämekkoni läheisestä sekatavara liikkeestä 7 €:lla. Mitään järjestettyä ohjelmaa ei oikeastaan ollut, palju oli hyvä ohjelma numero ensin lapsille ja myöhemmin aikuisille. Juhlat olivat aika kosteahkot ja sen oli myös näköistä seuraavana päivänä tiluksilla :)

Honeymoonia vietetään vielä ja kyllä avioelämä maistuu tälle rouvalle vaikkei se paljoa mitään muuttanutkaan, kuitenkin jokin varmuustekijä tuli elämään lisää.

2 kommenttia:

  1. Onnea hääparille!<3 ihanat häät teillä. :) Meillä tulee jo kohta 18v täyteen avioliittoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos 😊 vau, pitkä avioliitto on kunnioitettava ja tavoiteltava asia varsinkin tänä päivänä.

      Poista