sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kestopuhdistuslappu kokeiluja

Innostuin välityönä virkkailemaan kestokäyttöisiä puhdistuslappuja Kotivinkin ohjeella. Tämä on sopiva homma ottaa mukaan myös töihin, ruokatauolla kerkiää muutaman tekasemaan. Kokeilin eripaksuisia puuvilla- ja sekoite-puuvilla lankoja. Pieneimmätkin jämät käyttöön. Naama käytössä kaikki tuntuu enemmän tai vähemmän karheilta, mutta toimittavat virkaansa. Näitä teen lisää.


Semmoisen vinkin annan, että laput on hyvä pestä koneessa ennen ensimmäistä käyttöä, sillä muutoin ne hylkivät vettä (varsinkin sekoitelangat). Käytettäessä ne kannattaa kyllästää vedellä ennen käyttöä, muutoin esimerkiksi kasvovettä imeytyy puuvillaan tolkuton määrä. Kätevästi laput peseytyy muun pyykin seassa koneessa ja kylmästi laitoin kuuteenkymppiin pyörimään.Purkitin ne kauniiseen lasipurkkiin ja asetin kasvoveden kaveriksi kaapin päälle.
Meillä alkoi kotona jo kukinta, siispä käväisin kevätmessuilla, mutta petyin pahoin, siellä tuntui olevan pelkkää paljua ja pihakalustetta, remontteja kaupiteltiin. Lähiruoka & luomumessut pelasti tilanteen, mutta sekin oli jäänyt aivan liian pieneksi,melkein enemmän tuottajia tapaa  Rekossa (lähiruokarenkaissa). Sain silti kiitettävästi herkkuja haalittua mukaani ja olenkin kylpenyt ruokanautinnoissa tämän(kin) viikonlopun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti