maanantai 13. huhtikuuta 2015

Puutarhan kevät on saapunut.


Viime viikot on tullut vietettyä työpaikan lisäksi pihamaalla ihastellen talviunilta heräävää puutarhaa.
Tuhkat on levitetty ja turvetta lisätty penkkeihin. Muutaman viikon päästä lisään vielä turvetta varustettuna hevosenlannalla.


Raparperi on hyötykasveistani aikaisin, joka vuosi se sinnikäästi sieltä nousee vaikka koskaan en ole sille aikaani antanut. Ilokseni myös syksyllä istuttamani talvivalkosipulit ovat nousseet.


Taloremontin jätepuista mieheni rakensi pihalle puukatoksen pääsiäisenä, olen huikean ylpeä, sillä hän ei tosiaan ole mikään remonttireiska...


Myös lapset keksivät uusiokäyttöä laudoille, eurolavoista rakennettu maja sai uuden ulkoverhouksen.Ruukkunarsisseja sain töistä parikymmentä ja sopivasti näin Hesarissa hyvät ohjeet näiden jatkoajalle. Tässä asia tiivistettynä:

Ruukkunarsissien elämää on helppo jatkaa. Silloin ne koristavat kevättä vuodesta toiseen monivuotisina kasveina. Ensimmäinen edellytys narsissin jatkoajalle on se, että kasvi saa kukinnan jälkeen lakastua rauhassa. Silloin kukkasipuli imee lehdistä ravinteet itseensä. Kun lehdet ovat lakastuneet, ne voi leikata pois. Sen jälkeen kukkasipulit on säilytettävä kuivassa ja viileässä paikassa syksyyn asti, jolloin ne voi istuttaa kukkapenkkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti